SvFF skriver avtal med Sport Competence Sweden AB

Svenska Fotbollförbundet inleder som första specialidrottsförbund ett samarbete med Sport Competence AB. Avtalet innebär att samtliga SvFF:s distriktsförbund, föreningar och dess medlemmar erbjuds ett exklusivt affärsupplägg till Sport Competence portal och tjänster.
Samarbetet syftar vidare till att ge landets fotbollsföreningar tillgång till kompletterande kunskap att utvecklas såväl sportsligt som organisatoriskt och affärsmässigt.

Sport Competence är en av de ledande digitala samlingsplatserna för landets expertkompetens inom idrottsrörelsen. Plattformen innehåller bland annat digitala föreläsningar, seminarier och webbinarier inom ämnen och icke grenspecifika områden som anatomi/fysiologi, föreningsutveckling, idrottspsykologi, värdegrundsarbete, fysisk träning, kost, marknadsföring, skadeförebyggande träning och mycket mer.
Föreläsarna är alltifrån idrottsprofiler, ledande forskare, ämnesexperter, aktiva elitidrottare och inspiratörer. Totalt är det för närvarande ca 50 föreläsare anslutna och 70 digitala föreläsningar och seminarier inspelade inom de olika ämnesområdena på Sport Competence. Det är nu också möjligt att kunna ställa frågor och träffa experterna i realtid via portalen.

Avtalet innebär alltså att samtliga SvFF:s distriktsförbund, föreningar och dess medlemmar erbjuds ett exklusivt affärsupplägg till Sport Competence portal och tjänster. Samarbetet syftar vidare till att ge landets fotbollsföreningar tillgång till kompletterande kunskap att utvecklas såväl sportsligt som organisatoriskt och affärsmässigt.

– Vi är mycket glada över samarbetet med Svenska Fotbollförbundet. Fotbollen ligger oss varmt om hjärtat och SvFF är dessutom landets största förbund. Målet är dock att alla inom svensk idrottsrörelse ska få tillgång till den främsta kunskapen av de främsta experterna oavsett bredd eller elit och ekonomiska förutsättningar, säger Ralf Lilja, VD och grundare av Sport Competence Sweden AB.

– Samarbetet med Sport Competence Sweden AB ger våra distrikt och dess föreningar ytterligare en dimension att kunskapsmässigt utvecklas även "utanför linjerna", d.v.s. den icke fotbollspecifika kunskapen som blir allt viktigare för våra föreningar och deras medlemmar. Det är även ett koncept som kan skapa nya partners för föreningarna och därmed ge ökade förutsättningar för att kontinuerligt utveckla verksamheten, menar Matthias Johnsson, affärsutvecklare hos SvFF.

Kontakt:

Svenska Fotbollförbundet
Matthias Johnsson, Key Account Manager
Tel: 0722-051718

Sport Competence Sweden
Ralf Lilja, VD
Tel: 0736-729939

Mer information:

Webbplats Sport Competence
Demofilm Sport Competence (YouTube)