Svenska specialsängar till EM-hotellet

Landslagschefen Lars Richt provar landslagets nya säng. Foto: Youbed.

När landslaget checkar in på spelarhotellet i Pornichet i Frankrike kommer de att välkomnas med nya svenska specialsängar som kan anpassas efter varje spelares personliga behov.
- Forskningsrön visar att sömnen har stor betydelse för prestationsförmågan. Därför tror vi att de nya sängarna kommer bidra till framgångar under EM, säger landslagschefen Lars Richt.

God sömn är en förutsättning för att prestera på topp, och en skön säng är avgörande för god sömn. Eftersom varje spelare har olika önskemål om hur hård eller mjuk en säng ska vara, är det ett problem att vanliga hotellsängar inte är anpassningsbara.

Landslagsledningen fann dock en lösning på problemet genom sänginnovationen YouBed, vilken introducerat möjligheten att själv ställa in hur hård sängen ska vara.

Här, på Château des Tourelles i Pornichet strax väster om Saint-Nazaire, har Sverige sin EM-bas.Efter att ha utvärderat sängarna på spelarhotellet i Stockholm under en tid, beslutades att samma specialsängar även ska installeras på den anläggning som blir landslagets basläger under EM i Frankrike.

- Att vi skeppar specialsängar till Frankrike kan låta drastiskt, men det är en åtgärd vi tänkt igenom noggrant. För att kunna prestera på topp under hela EM räcker det inte bara med att träna och äta rätt. Det är lika viktigt med god sömn. Om vårt initiativ kan bidra till mer utvilade spelare och ökad trivsel är mycket vunnet. Vi tror även att sängarna kan ge oss ett visst psykologiskt övertag när det gäller våra möjligheter att prestera, säger Lars Richt.

Sängen har utvecklats i Sverige av företaget YouBed och är den första i världen att erbjuda denna anpassningsbara möjlighet. Sängens unika funktion utgår från en patenterad uppfinning som gör det möjligt att ställa in sängens hårdhet efter var och ens personliga önskemål.

- Det är förstås mycket smickrande att vi fått förtroendet att vara med och bidra till fotbollslandslagets framgångar under EM, säger YouBed:s VD Mattias Sörensen.