Antal spelare: 160.888 ( varav 31.853 damer)
Mästerskapsserien: 2. Norrköping, 3. Öster, 4. Trelleborg
Skyttekung: Hans Eklund (Öster), 16 mål.
Guldbollen: Jan Eriksson, 1.FC Kaiserslautern
Diamantbollen: Anneli Andelén, Öxabäck/Mark IF
Landslagsfacit: 14  8  3  3  22-11
Bäste målskytt: Kennet Andersson och Martin Dahlin, 4 mål.
Damlandslagets facit: 9  4  3  2  23-11
Bäste målskytt: Anneli Andelén, 8 mål.

Mästerskapsserien, som införts bara ett år tidigare, spelades för sista gången innan Allsvenskan återgick till att avgöras i rakt seriespel. AIK (lett av Tommy Söderberg och Thomas Lyth) blev fyra i allsvenska grundserien, och säkrade SM-guldet på Malmö Stadion i mästerskapsseriens sista omgång. Det var AIK:s första SM-tecken på 55 år.

I det allsvenska kvalet tog Helsingborgs IF sig tillbaka till Allsvenskan, senast laget spelade i högsta serien var 1968.

EM-slutspel på hemmaplan var det stora samtalsämnet under våren och allteftersom turneringen pågick talades det mer och mer om Danmark. Med endast elva dar kvar till avspark beslutades att Jugoslavien uteslöts ur EM på grund av kriget i Bosnien. Den vakanta platsen gick istället till Danmark. Sålunda kom danskarna till EM-slutspelet med minimala förberedelser men med stor kämpaglädje. Lagets kampmoral tog dem ända till finalen där man vann över Tyskland med 2-0. Sverige, som klarade sig till semifinalen mot Tyskland, kunde - förutom en bra genomförd turnering - trösta sig med att vara det enda lag som slog danskarna.

Under hösten inledde Sverige VM-kvalet (inför USA 1994) med segrar mot Finland, Bulgarien och Israel.

Giedeonsberg gjorde flest mål i Damallsvenskan och släppte in minst, ändå slutade man "bara" på andra plats i den allsvenska tabellen efter Öxabäck. Revanschen kom i slutspelet då lagen möttes i final. Gideonsberg vann båda matcherna.