Min Stora Dag och SvFF


Stiftelsen Min Stora Dag hjälper barn i Sverige med svåra sjukdomar att göra verklighet av sina drömmar. SvFF hjälper Min Stora Dag i arbetet med att ge barnen positiva avbrott i sin sjukdomsvardag och under sin behandlingstid. Bland annat genom att ge barnen möjlighet att vara med på landslagens träningar, få chansen att träffa sina stora spelaridoler, att se fotbollsmatcherna, få möjlighet att ibland utse matchens lirare och att lämna över matchbollen. Spelarna själva visar stort hjärta och besöker ibland bland annat barnsjukhus för att muntra upp barnen. En dag kan göra stor skillnad.

Landslagsspelare på besök på Astrid Lindgrens Barnsjukhus den 24:e mars 2015Min Stora Dag samarbetar med samtliga Universitetssjukhus i landet samt med samtliga barn- och ungdomskliniker. Det är läkarna som identifierar vilka barn som ska få en dröm uppfylld. Min Stora Dag når ut till tusentals barn mellan 3-18 år varje år och ger dem en upplevelse att minnas och för en stund glömma bort att man är sjuk.

Verksamheten är uppbyggd på frivillig och volontär basis. Idag finns över 300 volontärer spridda över landet som med stort hjärta och varmt engagemang ger av sin tid och kunskap. Stiftelsen drivs med hjälp av bidrag från stiftelser, företag och privatpersoner och har ett 90-konto övervakat av Svensk Insamlingskontroll.