Beslut i Besvärsnämnden 24 oktober 2011

BESVÄRSNÄMNDEN

Svenska Fotbollförbundet

BESLUT

meddelat av Besvärsnämnden den 24 oktober 2011 i ärende nr 1021-2011/12.

Klagande: Snöstorp Nyhem FF

Svenska Fotbollförbundets Disciplinnämnd beslutade den 5 oktober 2011 att meddela prövningstillstånd för ett överklagande av Tölö IF av ett av Hallands Fotbollförbund den 27 september 2011 meddelat beslut. Hallands Fotbollförbunds beslut innebar att Lerkils IF tilldömdes segern i div. 4-matchen mot Tölö IF den 20 augusti 2011 med 3 – 0 med hänvisning till att Tölö IF använt en avstängd spelare som ledare under matchen. Det faktiska matchresultatet blev 2 – 1 till Tölö IF.

Vid sin prövning i sak av ärendet fann Disciplinnämnden att en ändring av resultatet i enlighet med bestämmelsen i 3 kap 5 § punkt 1 i Tävlingsbestämmelserna uteslutande kan utdömas när en förening har använt en obehörig spelare under matchen. Disciplinnämnden lämnade därför bifall till Tölö IF:s överklagande och fastställde matchens slutresultat till 2 – 1 till Tölö IF.

Sedan Lerkils IF överklagat Disciplinnämndens beslut fann Besvärsnämnden i beslut den 13 oktober 2011 inte skäl föreligga att meddela prövningstillstånd varför Disciplinnämndens beslut stod fast.

Snöstorp Nyhem FF har nu överklagat det beslut som Disciplinnämnden fattade den 5 oktober 2011 och för vilket Besvärsnämnden efter överklagande inte funnit skäl att meddela prövningstillstånd i beslutet den 13 oktober 2011.

- - - - -

I enlighet med 54 § Svenska Fotbollförbundets stadgar krävs det prövningstillstånd för att Besvärsnämnden skall pröva Disciplinnämndens beslut. Prövningstillstånd får meddelas av Besvärsnämnden endast om det är av vikt för den framtida regeltillämpningen att ärendet prövas, eller om det förekommit grovt formfel vid handläggningen av ärendet eller att beslutet fattats i strid med eller utan stöd i gällande regler och bestämmelser.

Besvärsnämnden finner inte att något av de skäl för att bevilja prövningstillstånd som redovisats i föregående stycke föreligger i det aktuella ärendet. Prövningstillstånd kan därför inte meddelas.

Besvärsnämnden beslutar

att inte lämna prövningstillstånd till följd att Disciplinnämndens beslut står fast.

Beslutet får enligt 15 kap. 2 § i RF:s stadgar överklagas hos Riksidrottsnämnden (RIN). För att RIN skall ta upp ärendet till prövning krävs prövningstillstånd enligt 6 kap. 3 § RF:s stadgar.

Överklagan skall ha inkommit till Riksidrottsnämnden, Idrottens Hus, 114 73 Stockholm, senast den 7 november 2011.

På Besvärsnämndens vägnar

Lars Nilsson

I beslutet deltog: Lars Nilsson, ordförande, samt Christer Danielsson, Jonas Löfgren och Johan Fröjelin.