Kategori: Disciplinnämnden

Avstängning för brott mot matchfixingreglementet

Disciplinnämnden har den 25 juli 2018 beslutat att stänga av en spelare under ett års tid för brott mot matchfixingsreglementet. Spelaren har ingått vadhållning på två U21-matcher som han själv deltagit i som spelare, vilket enligt reglementet inte är tillåtet. Avstängningen gäller från och med den 27 juli 2018.

Kategori: Disciplinnämnden

Disciplinnämnden bötfäller Dalkurd

Disciplinnämnden har beslutat att bötfälla Dalkurd till följd av att supportrar som föreningen ansvarar för har brutit mot förbudet mot politiska budskap i samband med två av lagets matcher i Allsvenskan. Läs beslutet i dess helhet här (PDF-dokument, 406 kB).

Kategori: Disciplinnämnden

Avstängning för otillåten vadhållning

Disciplinnämnden har den 28 december 2017 meddelat ett beslut som innebär att en spelare blivit avstängd under nio månader fr.o.m. den 1 januari 2018 för brott mot antimatchfixing-reglementet. Spelaren har ingått vadhållning på en match som han själv deltog i som spelare och sådan vadhållning är otillåten enligt reglementet.

Kategori: Disciplinnämnden

SvFF:s Disciplinnämnd stänger av ordningsstörare

Under VM-kvalmatchen den 7 oktober 2017 mellan Sverige och Luxemburg på Friends Arena ertappades en åskådare med att under pågående spel använda en laserpekare för att rikta grön laser mot bl.a. spelare och ledare. Personen greps av ordningsvakter och överlämnades till polisen. En förundersökning om brott mot strålskyddslagen är inledd.

Även om förundersökningen fortfarande pågår har SvFF:s Disciplinnämnd beslutat att förbjuda åskådaren tillträde till samtliga landskamper och matcher i förbundsserierna under ett års tid.

Kategori: Disciplinnämnden

Kim Källström stängs inte av

Riksombudet anmälde Kim Källström till Disciplinnämnden för att han ska ha uppträtt som ledare i Djurgårdens match mot Jönköping trots att han var avstängd. Disciplinnämnden har i dag beslutat att Kim Källström inte ska bestraffas. Nämnden anser att Kim Källström inte kan anses som en ledare enligt definitionen i tävlingsbestämmelserna och vidare att det förhållandet att han normalt är lagkapten i Djurgården inte innebär att han haft en ledarroll i en match han själv inte deltog i.

Kategori: Disciplinnämnden

Anmälan mot Kim Källström

Riksombudet har anmält Kim Källström för att i samband med match ha agerat på visst sätt trots att han var avstängd. Disciplinnämnden meddelar sitt beslut på torsdag den 2 november 2017. Parterna får beslutet kl. 11.00 och beslutet kommer sedan att läggas ut på denna hemsida.

Kategori: Disciplinnämnden

Böter för AIK för brott mot SvFF:s reglemente för förmedlare

SvFF:s Discplinnämnd har behandlat och fattat beslut i ärende rörande AIK:s agerande i samband med Alexander Isaks övergång till Borussia Dortmund.
Nämnden finner det klarlagt att AIK betalat ersättning till förmedlare i samband med övergången, vilket inte år tillåtet när det gäller spelare under 18 år, och har beslutat om 350 000 kronor i böter som påföljd.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter