Kategori: Tränarutbildning

Anmälan till UEFA A för fd. elitspelare

Nu öppnar ansökan till tränarkursen för före detta elitspelare. Kursen vänder sig till före detta spelare på högsta nationella serienivå och innebär att kursdeltagaren erhåller diplomet SvFF Tränarutbildning C, UEFA B respektive UEFA A-licens i en och samma kurs.

Kategori: Tränarutbildning

Nu lanseras nya A ungdom

Vad gör du som tränare om en spelare plötsligt inte kommer på träningen? Hur jobbar du med lagets arbetssätt på en minimal träningsyta? Den nya tränarutbildningen A Ungdom tar upp det senaste inom fotbollsforskningen.
– Den bästa utbildning jag har gått, säger Caroline Sjöblom, Tyresö FF.

Kategori: Tränarutbildning

Tränarutbildning futsal under produktion

Futsalsporten växer med imponerande kraft i Sverige och SvFF arbetar intensivt med produktionen av landets första tränarutbildning i futsal – "Tränarutbildning Futsal" (TU Futsal).
Utbildningen vänder sig till alla som arbetar som tränare i futsal med spelare från 15 års ålder till elitnivå. Studieplanen kommer att omfatta minst 1+1 dag, med en mellanliggande webbperiod där flera praktiska uppgifter ska genomföras i tränarens vardagsmiljö i hemmaklubben.

Kategori: Tränarutbildning
Farväl uppvärmning

Farväl uppvärmning

Ägnar ni första delen av träningen åt att springa varv efter varv runt planen? Det kan vara dags att tänka om. Med förberedelseträning i stället för uppvärmning kan era pass effektiviseras på kort tid.

Kategori: Tränarutbildning

Licensfortbildning för UEFA A- eller Pro-tränare

SvFF införde 2017 tränarlicensfortbildning för alla som har genomgått UEFA A- eller Pro-diplom och är innehavare av diplom till dessa kurser. Tränarlicensen har en giltighetstid på tre år och intygar en uppgraderad tränarutbildning. Ansvaret för att detta sker åligger varje enskild licensinnehavare. SvFF anordnar årligen godkänd licensfortbildning. Du som deltog vid Licensfortbldningen 2017 är naturligtvis välkommen med en ansökan och kommer i mån av plats erbjudas möjlighet att delta.

Kategori: Tränarutbildning

Tränarutbildning A Ungdom 2018

SvFF:s utbildnings- och utvecklingsavdelning är i slutskedet av produktionen av Tränarutbildning A Ungdom (TU AU), som enligt produktionsplanen lanseras under första kvartalet 2018. Utbildningen tar upp samma kompetensområden som UEFA:s Elite Youth A-utbildning.

Kategori: Tränarutbildning

En klar målbild

Hur mycket är ett avslut innanför respektive utanför straffområdet värt? Med den statistiska modellen "expected goals" kan du styra ditt lags sätt att träna.
– Det är ett bra redskap för att delvis analysera var man har sina styrkor och svagheter, säger Niklas Egnell, riksinstruktör på SvFF.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter