SvFF startar tränarutbildning i futsal

SvFF-representanter på UEFA:s futsalutbildning i Belfast. Fr.v. Sergio De Souza, Miguel Angel Beas Martinéz, Albert Krasniqi, Anna Molin, Lars Ternström och Per Broberg.

SvFF bjuder in till Grundkurs i futsal. Kurserna kommer att genomföras i sex olika städer vid olika tidpunkter under hösten och vintern. Kursen vänder sig till alla som är intresserade av lära sig mera om futsal. Kursen innerhåller både teori och praktik.

I juni utbildade SvFF instruktörer via en utbildning och initiativ från UEFA, som arrangerades i Belfast. Instruktörerna handplockades från futsalföreningar och futsallandslaget av Per Broberg, som är utvecklingsansvarig för futsal hos SvFF.
Alla instruktörerna har ett engagemang och uppdrag inom futsal i Sverige på olika nivåer och brinner för att vara med och utveckla sporten vidare i Sverige.

– Utbildning av tränare och ledare är nästa steg för utvecklingen av sporten. Första året ger vi sex olika städer möjligheter att arrangera kurserna men vi har tankar på att redan nästa säsong arrangera kursen på fler orter, säger Per Broberg.

– I Spanien utbildar man redan tränare på Bas, Avancerad och Pro-nivå. Grundkursen i futsal är den första utbildningen som arrangeras av SvFF och förhoppningsvis en början på en UEFA B-licensutbildning, fortsätter Per Broberg.

– Futsal handlar om små ytor, många bollberöringar, mycket perception, snabba och många beslut för spelaren. Ett av syftena med utbildningen är att skapa en större förståelse hos tränare och ledare för hur futsal och fotboll kan samarbeta och utveckla varandra, menar Per Broberg.