Målvaktstränarutbildning UEFA A

Svenska Fotbollförbundet Tränarutbildning UEFA Målvakt A är den högsta nivån i SvFF:s tränarstege för målvaktstränare och består av nio moduler om sammanlagt 16 dagar. Varje kurs består av fyra tidsbestämda utbildningstillfällen, fyra mikromoduler samt en redovisningsdag i hemmiljö.

Du som ansöker anmäler dig till samtliga delar. Kursdeltagare som genomgår utbildningen med godkänt resultat erhåller det internationellt gångbara examensbeviset UEFA GK A-Diploma

Kursen består av nio utbildningstillfällen med sammanlagt 16 utbildningsdagar och den sökande anmäler sig till samtliga delar.

Kursen består av tre moduler om vardera tre dagar, fyra mikromoduler om vardera en dag samt två redovisningsmoduler om totalt tre dagar, sammanlagt 16 dagar. De fyra mikromodulerna genomförs i klubbmiljö hos dig och tre andra kursdeltagare. Mellan modulerna genomför kursdeltagaren även arbetsuppgifter i hemmiljö, webbuppgifter.

Målgrupper

Kursen riktar sig till särskilda målgrupper av målvaktstränare som arbetar med inriktning mot elitträning för målvakter på såväl senior – som äldre ungdomsnivå – Allsvenskan, Damallsvenskan, Superettan, Elitettan.

Behörighet

För behörighet krävs att båda nedanstående kriterier är uppfyllda.

  • UEFA B Level Diploma alt. UEFA Bas Diplom.
  • MV B (SvFF:s nationella Målvaktstränarutbildning) alt. MV Bas Diplom.

Att ta i beaktande vid antagning:

  • Erfarenhet och meriter som målvaktstränare på elitnivå.
  • Spelarmeriter som målvakt på elitnivå.
  • Antalet platser är begränsat till 16.

Kursavgift

Kursavgiften är 45 000:- och inkluderar kurskostnader och logi i dubbelrum med helpension vid samtliga fyra kurstillfällen på Bosön. Denna avgift är subventionerad. Resor och extra övernattningar till kursmodulerna samt mikromodulerna bekostas av kursdeltagaren själv.

Inbjudan och anmälan

  • Publiceras hösten 2021