Erikssons team uttaget till VM

FIFA:s domarkommitté har nominerat 25 domartrios till sommarens VM i Brasilien, däribland det svenska teamet med Jonas Eriksson assisterad av Mathias Klasénius och Daniel Wärnmark.

Jonas Eriksson

Jonas Eriksson nominerades idag som en av nio europeiska domare till sommarens VM-slutspel i Brasilien. Detta är ytterligare ett bevis på att svenska domare står sig väl i utländsk konkurrens. Den snart 40 årige Sigtunabon har steg för steg tagit sig den yppersta världseliten av fotbollsdomare. I höstas dömde han Supercupfinalen Bayern München – Chelsea, han var en av slutspelsdomarna i EM Ukraina/Polen 2012 och i november skipade han rättvisa i playoff-matchen till VM Uruguay – Jordanien. Med till VM följer naturligtvis hans assisterande Mathias Klasenius, Örebro och Daniel Wärnmark, Knivsta, en trio som dömt tillsammans i stort sett alla matcher senaste året.

Fram till VM kommer de uttagna domarna att samlas tre gånger, en gång i februari, en i april och de sista 10 dagar före VM-premiären för att vara så väl förberedda som möjligt.

Förutom Jonas Eriksson representeras Europa av Felix Brych, Tyskland, Cüneyt Cakir, Turkiet, Bjorn Kuipers, Holland, Milotrad Mazic, Serbien, Pedro Oliverira Alves Garcia, Portugal, Nicola Rizzoli, Italien, Carlos Velasco Carballo, Spanien och Howard Webb, England.