Folksam ny huvudsponsor för Damallsvenskan

Folksam har tecknat ett utökat samarbetsavtal med Svenska Fotbollförbundet. Avtalet är en riktad satsning på dam- och flickfotboll och innebär att Folksam förutom officiell partner till herrlandslaget även blir officiell partner till damlandslaget och huvudsponsor av Damallsvenskan. Folksam får bland annat rättigheterna till reklam på samtliga damallsvenska lags match- och träningströjor samt på arenorna.
Nilla Fischer har just gjort mål i damallsvenska matchen mellan LdB FC Malmö och QBIK.
Avtalet sträcker sig till och med 2010 och innebär ett utökat samarbete mellan Folksam och Svenska Fotbollförbundet samtidigt som det är en riktad satsning på svensk dam- och flickfotboll.
- Som idrottens försäkringsbolag känns satsningen på dam- och flickfotboll viktig för oss på Folksam. Fotbollen engagerar och aktiverar många människor, och det ligger i tiden att damfotbollen uppmärksammas än mer än tidigare, säger Mats Andersson, sponsringsansvarig på Folksam.
På Svenska Fotbollförbundet ser man Folksam som en långsiktig och naturlig samarbetspartner.
- Det är glädjande att Folksam valt att ytterligare utöka samarbetet med svensk fotboll och att damfotbollen kommer att få en stark och engagerad samarbetspartner genom Folksams satsning, säger Jan Larsson, marknadschef, Svenska Fotbollförbundet.
Hos Elitföreningen Damfotboll, som är damelitklubbarnas intesseorganisation, gläds man åt Folksams satsning på Damallsvenskan.
- Det är oerhört värdefullt att Damallsvenskan nu fått en huvudsponsor. Att Folksam genom sin satsning visar att de ser marknadsvärdet i damfotbollen kan förhoppningsvis bana väg för fler aktörer, menar EFD:s ordförande Susanne Erlandsson.
Folksam - SvFFFyra gånger högre risk för knäskador bland flickor än pojkar
Utöver reklamrättigheterna innebär det nya avtalet att Folksam tillsammans med Svenska Fotbollförbundet vid årsskiftet startar ett rikstäckande projekt med målet att förebygga knäskador hos flickfotbollsspelare. Genom projektet skall ledare och aktiva utbildas i ämnet "knäkontroll".
- När vi studerar vår skadestatisk bland unga fotbollsspelare så har vi sett att tonårstjejer löper upp till fyra gånger så hög risk som sina jämnåriga killkompisar att drabbas av en allvarlig knäskada i ung ålder säger Lars-Inge Svensson, chef Folksam Idrott.
Genom enkla övningar och ett sunt matchande går knäskador förebygga med ett gott resultat, därigenom slipper många tjejer sluta med fotbollen i förtid.
- Talangfulla unga tjejer som matchas allt för hårt i seniorfotbollen slås ut i tidig ålder. Vi vill se fler talanger som går hela vägen till damallsvenskan och landslaget, så att svensk damfotboll kan fortsätta utvecklas på sikt. Det är den röda tråden i det nya samarbetet, säger Lars-Inge Svensson.