FOGIS: Försenade uppdateringar på hemsidan

Fotbollens nya administrativa system FOGIS har varit i drift i en vecka. Det mesta har gått mycket bra - men svenskfotboll.se har drabbats av en del störningar. Det har handlat om fördröjd resultatrapportering, tabeller som inte uppdaterats, och länkar som slutat fungera.

Svenska Fotbollförbundet ändrade den 7 juli all teknisk plattform för fotbollens administrativa system: licenser, tävlingsverksamhet, resultatrapportering, register över föreningar, ledare och domare. Det innebär att allt arbete vi gör i fortsättningen genomförs via ett system som kallas FOGIS, fotbollens gemensamma informationssystem. Förändringen är stor och omfattande i en rörelse som har 3.300 medlemsklubbar, fördelade på 24 distrikt. Den har tyvärr påverkat en del av rapporteringen och uppdateringen kring resultat, tabeller och länkar på vår hemsida.
Vi jobbar intensivt för att rätta till felen och minimera alla störningar. Vi ber våra trogna läsare av hemsidan att ha lite tålamod under inkörningsperioden när FOGIS tas i drift - vi gör allt för att komma till rätta med de problem som uppstår. När allt är på plats så har vi ett bättre och enklare system för alla inblandade i fotbollsrörelsen.
Mer information om FOGIS hittar du på:
http://www.svenskfotboll.se/Fogis
3/7
FOGIS i drift från 10 juliDen 10 juli tar fotbollen sitt nya administrativa system i drift. Redan nu på fredag stängs det nuvarande systemet och data konverteras över till det nya systemet FOGIS (Fotbollens Gemensamma Informationssystem).
Om allt går enligt plan kan SvFF, distrikten, föreningarna och domarna använda det nya systemet på tisdag den 10 juli.
Utvecklingen av det fotbollsgemensamma systemet har pågått under en längre tid. Redan ifjol togs den första delen, licensadministrationen, i drift.
I FOGIS hanteras all administration av tävlingsverksamheten; lottning av serier, resultatrapportering, domartillsättning m m.
Dessutom sköts alla register över föreningar, ledare, domare och spelare i det gemensamma systemet. Mycket av det data som du ser på SvFF:s och distriktens hemsidor kommer härifrån.
I juli har de flesta serierna sommaruppehåll och det är främsta orsaken till att man valt att driftsätta FOGIS just nu. Hemsidorna kommer att fortsätta att fungera även när det nuvarande administrativa systemet stängs på fredag kl 12.00.
Även om inga uppdateringar sker i det administrativa systemet är förhoppningen att informationen (bl a Livescore) från Allsvenskan, Superettan och Damallsvenskan ska fungera som vanligt under helgen.
Lördag-söndag testkörs FOGIS både centralt och ute i distrikten och i början av veckan ska hemsidorna börja hämta sin information från FOGIS. Trots omfattande förberedelser och tester kan det inte uteslutas att det då uppstår mindre problem men förhoppningsvis kan dessa upptäckas och åtgärdas de första dagarna.
Preliminärt ska FOGIS vara tillgängligt för alla sina användare på tisdag den 10 juli.