Karl-Erik Nilsson ansluter till U21 EM-organisationen

Karl-Erik Nilsson, före detta internationell fotbollsdomare, ansluter till SvFF:s organisation för U21-EM i Sverige 2009.
UEFA U21 Championship Sweden 2009 Ansökan och därefter igångsättningen av SvFF:s organisation för U21 EM i Sverige 2009 har fram till sommaren bestått av en projektorganisation ledd av en Organisationskommitte bestående av Björn Ahlberg, SvFF:s 1:e vice ordförande, och Sune Hellströmer, generalsekreterare.
I och med att årets slutspel nu är avgjort (värdnationen Holland vann EM-finalen mot Serbien) så är det nu Sveriges fulla ansvar för nästa turnering och det är dit som alla nationer siktar i det kvalspel som påbörjats. Det innebär att vi nu lämnar projektstadiet och går över till en fast turneringsorganisation. Vi drog en del lärdomar av de studiebesök vi gjorde tillsammans med våra lokala arrangörer i Malmö, Helsingborg, Borås och Göteborg vid turneringen i somras.
Organisationskommitten för U21 EM 2009 består av ordförande Björn Ahlberg och där återfinns även Sune Hellströmer, Generalsekreterare, samt Karl-Erik Nilsson som organisationschef (Tournament director) för turneringen.
Karl-Erik Nilsson har varit internationell fotbollsdomare i många år samt Kommunalråd i tolv år i Emmaboda kommun. Karl-Erik blir övergripande turneringsansvarig och chef för EM 2009-organisationen och Bo Sundström blir assisterande turneringsansvarig. Mija Lindberg är koordinator för U21-EM 2009, som numera också sitt eget kontor på Råsunda.
EM 2009 ska spelas i två grupper med Malmö-Helsingborg som spelorter för den ena gruppen och Borås-Göteborg för den andra. För detta finns i organisationen en lokal organisationskommitté på varje spelort.
Ordförande i de lokala organisationskommittéerna är:
  • Malmö: Bengt Madsen, hedersledamot och tidigare vice ordförande i SvFF,
  • Helsingborg: Khennet Tallinger, ordförande i Skånes Fotbollförbund,
  • Borås: Sture Svensson, ordförande i fotbollens elitevenemangsgrupp,
  • Göteborg: Gunnar Larsson, tidigare styrelseledamot i SvFF samt ordförande i RF.