Elitlicenser beviljade för säsongen 2008

Samtliga deltagande föreningar/bolag i Allsvenskan, Superettan och Damallsvenskan 2007 har fått elitlicens beviljad för spelåret 2008.
Vid Svenska Fotbollförbundets Licensnämnds sammanträden den 24 oktober och den 31 oktober beslutades att bevilja elitlicens för 2008 avseende ekonomikriterierna för samtliga under år 2007 deltagande föreningar/bolag i Allsvenskan, Superettan och Damallsvenskan.
Bunkeflo IF:s årsredovisning för 2006 visade ett negativt eget kapital och klubben lämnade i våras in en handlingsplan för att nå minst noll i eget kapital vid årets slut. Handlingsplanen godkändes inte av Licensnämnden som lett till att Bunkeflo IF den 1 oktober har lämnat in ett periodiserat bokslut per den 31 augusti av vilket Licensnämnden konstaterat att Bunkeflo IF:s egna kapital inte var negativt.
Vid samma möten beslutade Svenska Fotbollförbundets Licensnämnd att bevilja elitlicens för år 2008 avseende anläggningskriterierna för samtliga under år 2007 deltagande föreningar/bolag i Allsvenskan.
Detta under förutsättning att föreningar som idag inte uppfyller kriterier som exempelvis plantäckning eller markvärme erhåller dispens från Disciplinnämnden.
Detta innebär att samtliga föreningar/bolag i Allsvenskan 2007 fått elitlicens för 2008 såväl avseende ekonomikriterier som anläggningskriterier, och att samtliga föreningar/bolag i Superettan och Damallsvenskan 2007 fått elitlicensen för 2008 (som för dessa endast omfattar ekonomikriterier).