Lennart Johansson representerade SvFF

TV4-sporten ironiserade i söndagens sportsändning över att Svenska Fotbollförbundet inte var representerade på Nils Liedholms begravning förra torsdagen i Italien.
Det är naturligtvis helt fel: SvFF:s officiella representant var Lennart Johansson, hedersordförande i SvFF.

Nils Liedholm var, på alla sätt, en av de verkligt stora i svensk fotboll, vilket vi i alla sammanhang och senast i Fotbollsgalan i måndags gav vårt uttryck för.
SvFF utsåg därför Lennart Johansson, som kände Nils Liedholm mycket väl efter alla gemensamma år inom fotbollen, att representera svensk fotboll vid begravningen. Detta offentliggjorde SvFF i god tid (6/11) innan begravningen. SvFF skickade givetvis också en blomsterkrans från hela den svenska fotbollsrörelsen, som ett tack för Nils alla gärningar för fotbollens bästa .
- Jag berättade flera gånger för den tv-reporter som intervjuade mig om saken att Lennart Johansson var vår väl valda representant, men det gick tydligen inte fram, säger SvFF:s ordförande Lars-Åke Lagrell.
Många, såväl inom svensk fotboll som utanför, har efter tv-inslaget ställt frågan till SvFF varför förbundet inte skickat en representant.
Därför skriver vi nu denna rättelse, och hoppas att TV4 även sänder en sådan i någon av sina kommande sändningar (efter kontakter med TV4 på torsdagskvällen framgår det klart att de inte tänker ge SvFF den ursäkten).
9/11: SvFF:s hedersordförande Lennart Johansson på begravningsgudstjänsten i Cuccaro, bredvid Liedholms gudson Thomas Nordahl och Gunilla Lyden`(Centralföreningen för Idrottens främjande) som kände Nils Liedholm mycket väl.