Umbro och SvFF förlänger till 2012

I samband med tisdagens presskonferens blev det officiellt: Svenska Fotbollbollförbundet och landslagen fortsätter samarbetet med Umbro. Det nya avtalet gäller från och med säsongen 2008 till och med 2012.


- För svensk landslagsfotboll är det här det största avtal vi någonsin tecknat med en materialleverantör - såväl kommersiellt som servicemässigt. Vi har samarbetat med Umbro sedan säsongen 2003, och i takt med framgångarna har vi funnit ett nära och mycket gott samarbete inom flera områden som är väldigt viktiga för oss. Exempelvis då Landslagets Fotbollsskola, och försäljningen av officiella merchandiseprodukter.
- Samarbetet med vår officiella materialleverantör är inte minst viktigt med tanke på de stora mängder material som krävs för att hålla landslagen med det bästa och senaste, säger SvFF:s generalsekreterare Sune Hellströmer.

Bland övriga landslag som använder Umbro-kläder märks Norge, England, Nordirland, och Irland.

I Sverige är det Seger United i Gällstad som är internationella Umbros samarbetspartner. Seger United ägs av New Wave Group, som är det företag som nu förhandlat fram det nya avtalet med SvFF.

- Vi är mycket nöjda med att kunna presentera en förlängning av vårt samarbete med Svenska Fotbollförbundet. Sverige har sedan landslaget började spela i Umbro-kläder 2003 haft herr- och damlandslag av yppersta internationell klass. Till detta kommer en mycket stark nationell ungdomssatsning som borgar för framgång i framtiden, säger Göran Härstedt som är vd för New Wave Group.

- Framgångarna har skapat ett otroligt intresse kring svensk landslagsfotboll, något som kulminerade i Tysklands-VM förra året där svenska supporters utmärkte sig på ett sätt som imponerade över hela världen. Att få vara med och bygga vidare på satsningen på svensk fotboll känns därför extremt spännande. Vi ser fram emot att få utrusta svenska landslagsspelare och supportrar till framgång även i fortsättningen, och att få medverka till att svenska och utländska arenor kläs i våra gulblå färger, säger Härstedt.

Kim Källström och Frank Lampard i VM 2006.