Daniel Wärnmark funderar på framtiden

Fotbollsdomaren Daniel Wärnmark mår efter gårdagens händelser i samband med matchen Syrianska-AIK "ganska okej".
- Men för första gången funderar jag på om jag ska fortsätta döma, säger han.

Wärnmark fick ett inkastat föremål som small väldigt nära hans huvud, med efterföljande "tjut" i sitt huvud och huvudvärk. Matchen avbröts, och senare beslöt matchmötet att matchen inte skulle återupptas.
- Jag undersöktes på Huddinge sjukhus på söndagskvällen och tack och lov var trumhinnorna inte skadade. Det tjuter fortfarande, men huvudvärken har släppt och jag har nu fått en remiss till en expert lite längre fram för att kontrollera fler saker, säger Daniel.

Han är en mycket rutinerad domare med över 100 allsvenska matcher på meritlistan. Och bland dessa ingår självfallet ett antal så kallade riskmatcher.

- Men den här händelsen gör att jag för första gången någonsin funderar på om det är värt att fortsätta döma. Det behöver jag lite tid på mig för att ta det beslutet. Som tur är har jag sedan länge en inplanerad ledighet, vilken kommer sällsynt lägligt, fortsätter han.

Själva händelsen blir nu föremål för en utredning, och där kommer naturligtvis Daniels och hela domartrions rapport vara en del.
- Våra domares arbetsmiljö är sällsynt viktig att värna om och det gäller att alla vi som håller på med det här hjälps åt med att det inte får hända sådana här saker igen. Vi har mottagit samtal såväl från AIK som Syrianskas lag idag som undrar hur Daniel mår, och det känns bra. Det var naturligt att matchen avbröts, man vet inte vad som kunnat inträffa och nu har ju fler saker rapporterats ha skett. Jag hoppas för Daniels skull att han inte råkat ut för några allvarliga skador, säger domarbasen Bosse Karlsson.