VM-blogg nummer 6

Ännu en tidig imorgon i Moskva. Morgontrafiken var mycket lugn och en timma efter vi lämnat hotellet var vi incheckade och hade passerat säkerhetskontrollen. Får ju ärligt säga att det gick oerhört mycket fortare än första gången jag besökte Moskva, tidigt 90-tal. Det blev frukost på flygplatsen och sedan flygtransport med en splitter ny Airbus från Aeroflot till Nizjnij Novgorod. Landade kl 11.00 lokal tid.

Samtidigt samlas en stor grupp nyckelpersoner från svensk fotboll på Bromma för resa hit. Den årliga ordförandekonferensen startar ikväll och under några intensiva dagar pratar vi om viktiga utvecklingsfrågor för svensk fotboll. Representanter för våra distrikt samtalar tillsammans med företrädare för elitfotbollen på herr- och damsidan. Lägg därtill förbundsstyrelsen och ledningsgruppen på fotbollskontoret i Solna och vi får en utmärkt mix av erfarenhet och kompetens. Mycket viktiga och intressanta diskussioner väntar.

Ordförandekonferensen samlades till middag och kick-off på kvällen i Nizjnij Novgorod och samtidigt landade landslaget. Nu laddar vi inför första VM-matchen för herrar på 12 år. Kan Island ta poäng av Argentina så kan vi slå Sydkorea.

Karl-Erik