Beslut i SvFF:s Disciplinnämnd 9 juli 2007

Tävlingsärende
Disciplinnämnden har vid sammanträde den 9 juli 2007 behandlat domaren Åke Andreasson rapport om en situation i matchen mellan Helsingborgs IF och Hammarby den 4 juli 2007.

Tävlingsärende

Svenska Fotbollförbundets (SvFF) Disciplinnämnd (DiscN) har vid sammanträde den 9 juli 2007 behandlat domaren Åke Andreassons rapport om en situation som uppstod i matchen mellan Helsingborgs IF och Hammarby i Allsvenskan den 4 juli 2007. Domaren har i sin rapport beskrivit att han underlåtit att notera en varning på nr 4 i Hammarby, Christian Traoré i domarrapprten samt underlåtit att visa gult kort för nr 7 i Hammarby, Suleyman Sleyman.

DiscN konstaterar att Christian Traoré tilldelats ett andra gult kort under matchen men dock visades han inte det röda kort som innebär lindrig utvisning. Den andra varningen antecknades ej heller i domarrapporten.

För Suleyman Sleyman antecknades det en varning i domarrapporten oaktat det att han aldrig tilldelats en varning på planen.

Disciplinnämnden beslutar

att i enlighet med regel 12 i Regelboken är varning giltig först då spelaren erhållit varningen och visats det gula kortet vilket ej skedde till Sleyman, i följd varav varningen som antecknats i domarrapporten för Sleyman annulleras.
Med anledning av att Christian Traoré erhållit och visats två gula kort skulle han enligt 3 kap. 1 § 3 punkt SvFF:s Tävlingsbestämmelser erhållit en lindrig utvisning och därmed stå över nästkommande match i samma tävling. På grund av ett misstag av domaren erhöll han ej det röda kortet.

Disciplinnämnden finner därför

att Traoré rätteligen skall stå över nästkommande match i Allsvenskan.

Beslutet får överklagas hos Besvärsnämnden, Svenska Fotbollförbundet,

Box 1216, 171 23 Solna senast den 30 juli 2007.