24 klubbar som kan bli Sveriges energismartaste

Energipriset 2014

24 föreningar, från vart och ett av Sveriges fotbollsdistrikt, har valts ut som kandidater till årets Energipris. I delfinalen röstar svenska folket fram fyra kandidater till finalsteget. Vinnaren presenteras vid Fotbollsgalan 10 november.

Du kan heja på din kandidat på Energiprisets kampanjsajt.

Röstningen inleddes i vecka 41 och den stänger 31 oktober. Du som röstar är också med och tävlar om fina priser själv.

- Klubbarna är utvalda utifrån alla de i distriktet som genomfört ett projekt med hjälp av Energifonden mellan 2011 och 2014. I delfinalen vill vi ta hjälp av Sveriges fotbollsälskare för att få deras syn på vilken klubb som jobbat energismartast, säger Ronni Lundqvist, anläggningsansvarig på SvFF.

Energipriset instiftades ifjol och första årets segrare var Bua IF från Halland.

– Eftersom få föreningar har nya, energieffektiva anläggningar är energikostnaderna en de största driftskostnaderna. Det var utgångspunkten när vi grundade Energifonden tillsammans med Svenska Fotbollförbundet och idag har den hjälpt flera hundra föreningar att effektivisera sin energianvändning. Genom att uppmärksamma Energiprisets delfinalister och den slutliga vinnaren vill vi belöna de riktigt goda exemplen och inspirera fler att komma igång och spara energi, säger Camilla Rubin, Sponsor Manager på E.ON.