Medicinska kommittén - stipendium 2017

Ansökningstiden för att söka stipendier för idrottsrelaterad forskning löpte ut 10 maj 2017 och det står nu klart att årets stipendium tillfaller Susanne Meckback, fil dr i idrottsvetenskap.

Susanne disputerade 2016 på elitfotbollstränares lärande, ledarskap och arbetsvillkor i Superettan och Allsvenskan. Aktuellt projekt består av två delstudier och utgår ifrån Jan Andersson och Peter Gerhardssons arbete som förbundskaptener för dam- respektive herrlandslaget i fotboll. Syftet är att beskriva och analysera hur förbundskaptenerna bygger sina ledarteam, samt finna främjande och hindrande faktorer för att teamet ska fungera optimalt. Kunskaper från projektet väntas kunna få betydelse för ledare både inom elit- och breddfotboll och skulle kunna användas i kompetensutveckling samt tillämpas i tränarutbildningar.