”Vi lider med DIF - kriminalitet ska bort från fotbollen”

Svenska Fotbollförbundet och hela rörelsen lider med Djurgårdens IF idag. Att managern Magnus Pehrsson och ordföranden Tommy Jacobsson väljer att avgå efter att hot har riktats emot Pehrsson och verksamheten från kriminella element som kallar sig supporters till föreningen.

- Det är fruktansvärt och oacceptabelt. Speciellt när vi vet hur mycket föreningen arbetat med Djurgårdsandan, den goda delen som både Magnus och Tommy representerar. Fotbollen klarar inte att hantera kriminalitet själva, det är bra att statsministern Fredrik Reinfeldt pratar om ett samhällsproblem med unga män som tror på våldet som en framgångsrik teori och att rättsväsendet måste hjälpa oss och andra ännu mer, säger SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson i en kommentar.

Fotbollen stöttar regeringens utredare Björn Eriksson mot ordningstörningar i samband med elitidrott, och hans förslag innebär fler åtgärder och som kräver lagändringar.

- Vi kan hoppas att något litet positivt till slut kommer ur en sån här hemsk situation. Att de goda supportrarna hjälper sina föreningar mer, att rättsväsendet ger kriminalitet i idrottens namn prioritet att få bort. En miljon människor är engagerade i svensk fotboll och ett par hundratal, kanske tusen personer sammanlagt, ska inte tro att de ska få växa och utöva kriminella handlingar inom våra väggar, säger Nilsson vidare.