Poliskostnader för klubbar avskaffas 2014

Regeringen föreslår att idrottsaktiebolag från 2014 inte längre ska vara ersättningsskyldiga för polisbevakning.
- Trägen vinner. Äntligen har ansträngningarna från SEF, elitföreningarna och SvFF gett resultat, säger SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson.

– Vi kommer föreslå att vi avskaffar ersättningskyldigheten för samtliga arrangörer i samband med olika evenemang. Det gäller både idrottsevenemang och kulturevenemang, säger justititeminister Beatrice Ask (M) till SVT.

SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson välkomnar beslutet.

- Regeringen har lyssnat och lägger nu ett klokt förslag. Det absurda systemet med debitering av poliskostnader ska upphöra från årsskiftet och det känns bra. Nu hoppas vi att regeringen fortsätter med ytterligare skarpa förslag som underlättar för idrotten att bedriva bra, trivsamma och säkra evenemang, säger Karl-Erik Nilsson.