Futsalinformation

UEFA Futsal

Svensk futsal växer för varje år och i november är det premiär för det första nationella seriespelet. Trots sin omfattning finns det ett behov att informera mer om sporten och med UEFA:s hjälp har nu en informationsfolder tagits fram.

Futsal är en etablerad sport i Sverige och sett till antalet utövare definitivt en av de största hallidrotterna (140.000 licensierade utövare).

Det här är analogt med utvecklingen internationellt där futsal växer för varje år. Landslagsspel och internationella mästerskap finns sedan länge liksom klubblagscup i Europa. Sverige har också ett herrlandslag sedan något år tillbaka. Landslaget har framgångsrikt EM-kvalat ifjol och i januari kommer Sverige för första gången att stå värd för en EM-kvalgrupp, i futsalens nationalarena Arena Skövde.

15 november är det premiär för Svenska Futsalligan (SFL) ett nationellt seriespel uppdelat i en nordlig och en sydlig serie.

För att sprida information om vad futsal är har UEFA centralt tagit fram en informationsfolder som finns på elva språk att ladda ner.