Hybridgräs för framtiden

Hybridgräs

Naturgräs, konstgräs – eller hybridgräs? De flesta fotbollsplaner har i dag antingen natur- eller konstgräs. Men inte alla. SvFF håller i Fotbollsspåret under Träffpunkt Idrott och ett av seminarierna behandlar just ämnet hybridgräs på fotbollsplaner.

Intresset för alternativet att anlägga hybridgräs på fotbollsplaner runt om i Sverige har ökat de senaste åren. En hybrid är egentligen precis vad det låter som – en blandning av konst- och naturgräs. En av fördelarna är att planen blir mer slitstark, men man får ändå den genuina känslan som naturgräs ger.

Ronni Lundqvist, anläggningsansvarig SvFF– Under seminariet presenterar vi hybriden som ett alternativ för både elit- och breddfotbollen. Gamla Ullevi i Göteborg har exempelvis använt sig av en form av hybridgräs de senaste tre åren, och Janne Lungberg kommer berätta om erfarenheterna därifrån, säger Ronni Lundqvist, anläggningsansvarig, SvFF.

Fotbollsspåret, som pågår under hela tisdagen 15 mars, tar även upp andra ämnen som har anknytning till anläggning och drift inom fotbollen.

Att medverka på Träffpunkt Idrott betyder att vi verkligen kommer träffa dem som arbetar med anläggningsfrågorna men även föreningar, arenaägare, kommuner och leverantörer. Alla mycket viktiga för vår verksamhet, avslutar Ronni Lundqvist.

Träffpunkt Idrott

SvFF kommer att delta på Träffpunkt Idrott, Svenska Mässan i Göteborg den 15-17 mars.