Wild cards till division 1 i futsal

Futsalen växer. Till de 16 SFL-lagen kommer nu 36 division 1-lag i det nationella seriesystemet.

Till hösten är det premiär för en ny serienivå i herrarnas futsal. Sex division 1-serier spridda över landet ska besättas med totalt 36 lag. 27 lag har kvalificerat sig men öppningen finns också för hugade föreningar att söka ett wild card!

27 föreningar har kvalificerat sig via regionalt seriespel eller DM. Om alla de också anmäler sig till seriespelet återstår att se. Men minst nio platser står alltså öppna som wild cards för föreningar att söka.

Så spelas säsongen 2016/17

Division 1 spelas i sex stycken sexlagsserier under tiden november-februari. Serien jämförs med dubbelmöten (tio omgångar med andra ord). Lag 1 i respektive serie går till kval till SFL (Svenska Futsalligan), där deltar även två SFL-lag. De åtta kvallagen delas upp i fyra hemma-bortamöten där de fyra segrarna går upp till SFL kommande säsong. Lag 6 i division 1 flyttas ner.

Wild card kan sökas fram till 30 april. Vid bedömningen av vilka föreningar som tilldelas wild cards beaktar SvFF de geografiska, ekonomiska och organisatoriska förutsättningarna hos de sökande.