Kvalitetsklubb och populärt kaptensbesök

Håkan Sjöstrand, SvFF, Niclas Johansson, Säffle, Tomas Ulväng, Lagunda AIK, Janne Andersson, Jörgen Nordmarker, Säffle FF. Foto: SvFF

SvFF:s ordförandekonferens inledde EM-måndagen med konferens och frågor rörande förslag om att införa begreppet "Kvalitetsklubb", föreningsbesök av Säffle FF och Lagunda AIK, samt populärt besök av nye förbundskaptenen Janne Andersson.

Att införa Kvalitetsklubb är att utveckla föreningar som bedriver verksamhet utifrån det som svensk fotboll anser är hög kvalitet i föreningsarbetet. Att vi skapar föreningar som både bedriver en sund och kvalitativ fotbollsverksamhet och som har en välfungerande organisation och ledning.

Effekten fotbollen vill uppnå är att få fler barn och ungdomar att stanna kvar i våra föreningar, gärna livet ut. Och att dessa individer får en kvalitativ spelarutbildning längs vägen.

Målet med arbetet är att SvFF och SDF diplomerar föreningar som lever upp till begreppet Kvalitetsklubb i alla distrikt. Dessa föreningar kan även verka som föredömen för andra föreningar. Ordförandekonferensen skickade med ett antal frågor och arbetet fortsätter nu.

Arbetsgrupp: Rickard Strandberg, Peter Landström,

Lagunda AIK berättade om sitt arbete, som handlar om att få fler engagerade att stanna längre i flera sektioner, och de var en del i det avslutade SvFF-projektet. Det har fått ringar på vattnet, de är nu ute och föreläser om hur de går tillväga. Och deras tes är att inte vänta på saker, utan ta tag i arbetsuppgifter om man anser det tllför färeningen något viktigt.

Säffle FF berättade om sitt projekt "Mycket mer än 90 minuter på plan", och som handlar om att fotbollen och föreningslivet innehåller mer viktiga saker än bara fotboll.

Janne Andersson populär gäst

Blivande förbundskaptenen Janne Andersson berättade om sin karriär inom fotbollen och hur det kom sig att han blev förbundskapten.
- Det är det finaste jobbet man kan få, jag är oerhört stolt, och ödmjuk men också hungrig. Jag är extremt nyfiken på vad det innehåller.

- Glad att förbundet valde en tränare från Allsvenskan, precis som Norge tog Högmo från Djurgården och Danmark plockade Hareide från Malmö FF. Vi gör ett bra jobb i svensk fotboll. Men under EM är jag bara supporter, sa Janne.