Rapportering från ordförandekonferensen

SvFF genomför varje sommar en ordförandekonferens, där förbundsstyrelse, distriktsordföranden, kommitté- och nämndordföranden samt SEF och EFD-styrelserna samlas för att rapportera, diskutera pågående utvecklingsfrågor och även ta upp andra aktuella frågor.

Det är ett arbetsmöte, vars frågor flyttas/arbetas vidare med till representantskapsmötet med seminariedag, liksom årsmötet som föregås av avrapporteringar. Det innebär att alla i fotbollsrörelsen kontinuerligt får samma information, och kan värdera och påverka utifrån sina roller.

I år hålls konferensen 11-14 juni i Paris, vilket möjliggörs av den ersättning SvFF erhöll av UEFA för EM-kvalificeringen. SvFF:s Jonas Nystedt kommer kort rapportera om de olika frågeställningarna som diskuteras på konferensen här på hemsidan.

Teman

Lördag Start 14.00: Strategiarbetet, mångfald, jämställdhet, integration, fler ska spela längre och lägesrapport Nationalarenan.

Söndag. Översyn av seriesystemet, fotbollsutveckling, spelformer för barn- och ungdomsfotboll.

Måndag. Nationellt kvalitetssäkringssystem, inspel från Distrikts- och föreningskommittén. Lagunda AIK och Säffle FF beskriver sin verksamhet. Distriktens framtida roll. EM-premiär: Sverige-Irland.

Tisdag. Distriktsverksamhet, rapport från EFD och SEF, domarrekrytering. Avslut och hemresa 13.15.