Fotbollslegender kraftsamlar för att stötta Sveriges fotbollsföräldrar

Tommys Team.

Respekt. Spelglädje. Toppning. Integration. Det är några av de ämnen som är vardag för Sveriges tiotusentals fotbollsföräldrar och ledare. Nu samlar Tommy Söderberg ett team av erfarna fotbollshjältar, för att inspirera och dela sin kunskap kring hur vuxna kan skapa inkludering, trygghet och glädje, på och utanför planen.

Mohammed Al-Hakim, Lisa Ek, Kennet Andersson och Kerim Mrabti. De är profilerna som, under Tommy Söderbergs ledning, kommer att ge sig ut i landet för att träffa klubbar och föreläsa om ledarskap. Inspirationsmaterial som filmer, intervjuer och tips kommer att göras tillgängligt gratis på fotbollsforaldrar.se.

Ett av de viktigaste områdena är välkomnandet av "nyisar" för många fotbollsföräldrar. Flera har praktisk erfarenhet av just integrationsarbete genom fotboll. FIFA-domaren Mohammed Al-Hakim kom till Västerås som 8-åring efter flera år på flykt från Irak.

- Fotboll är det enklaste integrationsprojektet i samhället. Mina bröder och jag stack ut och spelade fotboll med de andra barnen för att få kompisar och lära oss språket, säger Mohammed Al-Hakim.

På Svenska Fotbollförbundet är inkludering och integration högprioriterat, utöver Fotbollsföräldrar, har man samlat mycket erfarenheter genom initiativet Alla är olika – olika är bra.

Satsningen på Tommys team är en del i projektet Fotbollsföräldrar. På fotbollsforaldrar.se samlas följande:

• Längre intervjuer med Mohammed Al-Hakim, Lisa Ek, Kennet Andersson och Kerim Mrabti där de berättar personligt om fotbollsföräldrar och hur det var att spela fotboll som barn. Finns tillgängligt från och med 28 juli.

• Webb-tv löpande under hösten där programledaren Fredrik Berling och medlemmar ur Fotbollsföräldrars expertpanel tar upp ämnen och frågor som skickats in från fotbollsföräldrar runt om i landet.

• Inbjudan till inspirationsföreläsningar; 15 september i samband med damernas EM-kval i Göteborg och 10 oktober då herrarna spelar VM-kval i Solna.

>> Länk till sidan för Tommys Team med intervjuer

FOTBOLLSFÖRÄLDRAR
Fotbollsföräldrar är en gemensam satsning från SJ och Svenska Fotbollförbundet. Projektets syfte är att hylla och inspirera alla eldsjälar som skapar spelglädje, mångfald och laganda inom barn- och ungdomsfotbollen.