Gunnar Pettersson ny utbildningskonsulent

SvFF har rekryterat Gunnar Pettersson som ny utbildningskonsulent/Grassroots Manager. Gunnar kommer närmast från Östergötlands Fotbollförbund där han jobbar som utvecklingskonsulent.

Hans huvudsakliga arbetsuppgifter där är SvFF:s spelarutbildningsplan och Östergötlands lägerverksamheter. Han är också matchanalytiker för ett av våra ungdomslandslag.

Gunnar Pettersson.Gunnar har bland annat en kandidatexamen i Science and Football från Liverpool John Moores University - School of Sport & Exercise Science och har genomgått tränarutbildning UEFA A.
SvFF och Östergötlands FF kommer att ha en dialog om när och hur Gunnar kan påbörja sitt jobb på SvFF, samt göra ett bra avslut hos Östergötlands FF.

– Gunnar har en mycket bra bakgrund och profil. Erfarenheter från förenings- och distriktsverksamhet och en bra utbildning gör att han kommer att bidra till utvecklingen av svensk fotboll, säger Per Widén, chef för SvFF:s utbildningsavdelning.

– Jag är mycket glad över att ha blivit erbjuden jobbet som Grassroots Manager på Svenska Fotbollförbundet. Enligt min uppfattning är det här ett av de viktigaste områdena för fotbollens utveckling då en bra barn- och ungdomsverksamhet är grunden både till att behålla fler spelare längre och till att få fram en bra topp. Extra roligt är det att komma in i jobbet just nu eftersom jag anser att det redan finns en bra ledar- och spelarutbildningsplan att utgå ifrån. Den största utmaningen vi har framför oss är att i ännu större utsträckning implementera detta material hos landets föreningar så att ännu fler barn och ungdomar får spela fotboll under välutbildade ledare. Jag ser fram emot att bidra i det arbetet tillsammans med alla landets distrikt och mina nya kollegor på SvFF. säger Gunnar Pettersson.