Janne Andersson på Utvecklingskonferensen

Janne Andersson pratade på Utvecklingskonferensen och känner stort hopp till svensk fotboll i framtiden.

Förbundskapten Janne Andersson var gäst på Utvecklingskonferensen och var väldigt positiv till sitt jobb och till svensk fotbolls framtid.
- Jag har mycket gott hopp om framtiden, vi har många unga spelare som uppträder och agerar som elitidrottsmän i precis alla avseenden och de tar instruktion. Så det görs ett bra jobb ute i svensk fotboll och i våra unga landslag, sa Janne.

Janne talade om sitt ledarskap och sitt första halvår som förbundskapten.
- Det är ett väldigt häftigt uppdrag att få och jag kan rekommendera er att säga ja - om ni får frågan!

Hans vardag i klubblagen var inrutat, nu upplever han en större frihet. Han är tacksam över att spelare och ledare anammat hans ambitioner och tydlighet om viktiga principer vad som ska gälla när man spelar i landslaget.

- Det viktigaste är att vi gör det på det sätt vi vill, vi kan vinna eller förlora, men vi ska göra allt vi kan och inte efteråt diskutera vad vi borde gjort annorlunda. Vi pratar inte om VM i Ryssland, utan närmast är det Vitryssland 25 mars på Friends Arena som gäller, sa Janne.