Snabb och rätt hjälp om olyckan är framme

För en knapp månad sedan släpptes "Råd och vård för idrottsskador", en helt ny tjänst där fotbollsspelare vid skada snabbt får gratis konsultation och expertisvård. Flera spelare har under dessa veckor utnyttjat förmånen men det kunde, och borde, ha varit ännu fler menar förbundsläkaren Joakim Törn.

Om olyckan är framme är det första omhändertagandet viktigt. Genom den försäkring i Folksam som alla registrerade fotbollsspelare åtnjuter har man nu tillgång till Råd och vård för idrottsskador.

Vid skada ringer man bara 020-44 11 11 och får tala med en sjukgymnast som kan slussa vidare till en lämplig vårdgivare.

Enda dilemmat är att allt för få känner till den här förmånen. Istället kanske man åker till akutmottagning eller vårdcentral och får köa helt i onödan.

När man istället snabbt och smidigt kunnat få komma till en vårdgivare med expertis på området bara genom ett telefonsamtal. Helt kostnadsfritt dessutom.

Foto: SvFF- De som har nyttjat tjänsten är oerhört nöjda, säger förbundsläkaren Joakim Törn som berättar att man byggt upp ett nätverk av sjukgymnaster och läkare över hela landet för att kunna ta emot skadade fotbollsspelare.

- Vi har många vårdgivare där ute som bara väntar på att få ta emot våra patienter. För oss är det nu oerhört viktigt att öka kännedomen om Råd och vård.

- Det är ju bättre att man vid skada snabbt får experthjälp och en bra start på rehabiliteringen. Det är en win-win-situation för alla inblandade om man betänker att det här också avlastar allmänvården. Och så får vi friskare fotbollsspelare som snabbare kan vara i spel igen!

Så dra ditt strå till stacken. Informera i klubben och laget om den här möjligheten.
På den här sidan kan du ladda ner affisch och olika banners att använda i föreningen.

Råd och vård för idrottsskador