Måndagen den 30 september

Har du slutat blogga och twittra Karl-Erik?

Ja, så undrade en av mina kompisar i förra veckan och nu var det ett tag sedan jag var ute i denna del av världen. En liten paus har det varit och det finns flera skäl till det.

För tio dagar sedan kom jag hem efter en spännande vecka med UEFA-möte där alla ordföranden och generalsekreterare var samlade för att prata aktuella fotbollsfrågor. Vi avslutade aktiviteten med en prestigefylld fotbollsmatch mellan just ordförandena och generalsekreterarna. Jag fick göra domarcomeback tillsammans med min holländske kollega Michael van Praag. Vi ställdes väl inte på några svårare prov i denna five-a-side drabbning. Först uppställningen för ordförandegänget bestod av en rätt hyfsad samling fd stjärnor, eller vad sägs om Mihajlov, Bulgariens fd landslagsmålvakt som sista utpost och framför honom spelade Boniek, Savicevic, Suker och Platini. Det var ett antal mål och titlar som gjorts och vunnits i det gänget.

Matchen slutade 5-5 och det avslutande, oerhört viktiga och prestigefulla, målet gjorde UEFA-presidenten själv. Slutet gott allting gott.

Men varför skrev du inte om det då när det hade hänt?

Detta hade jag tänkt att berätta fredagen den 20 september, men det kändes helt fel! Den dagen präglades av något helt annat nämligen efterdyningarna till matchen Hammarby-GAIS och de händelserna var alldeles för allvarliga och tunga och då kändes en lättviktig text om en jippomatch fullständigt malplacerad. Den 20 september är nog den tyngsta dagen hittills i mitt ordförandeskap. Fick massor av mail där oerhört många var väldigt kritiska till fotbollen i allmänhet, det negativa som ibland sker runt våra matcher i synnerhet och till förbundet ännu mera i synnerhet. Detta trots att vi inom fotbollen också är offer för det som sker. Jämför vi med bankverksamhet skulle man skylla bankrånen på banken eller på bankens gemensamma organ och det känns fullständigt orimligt.

Självklart kan vi och föreningarna göra mera, men det görs massor och läggs ned oerhört mycket pengar och energi för att göra säkra evenemang. Jag led denna dagen med alla inblandade och för egen del kändes det ungefär som när man gjort en riktig plattmatch. Tankarna återkommer hela tiden, magen känns så där och olustkänslorna tar över. Tack och lov vet man att det kommer nya matcher och nya utmaningar och ny glädje. Tycker att Hammarby IF tog ett fint initiativ inför matchen mot Sundsvall med ett upprop från alla goda krafter och ett välkomnande av barnfamiljer att gå in fritt på matchen.

Förra veckan var en intensiv derbyvecka som innebar tre matcher för egen del och det kändes bra. Visst finns det saker runt omkring som kan bli ännu bättre, men på det stora hela taget har vi en underbart spännande allsvenska för våra herrar.

Igår såg jag en riktigt bra match i Superettan när Ljungskile och Degerfors spelade 1-1. Degerfors var bäst i första halvlek medan Ljungskile fick en väldigt fart i benen efter det att gästerna tagit ledningen. Till slut var det nog 1-1 med mersmak för hemmalaget.

Imorgon väntar presskonferens inför stundande VM-kvalmatcher för vårta herrar. Två oerhört viktiga matcher mot Österrike och Tyskland den 11 respektive 15 oktober. Det blir oliiiidligt spännande!!

Hls Karl-Erik