Tisdagen den 29 maj 2012 på eftermiddagen

Efter några positiva dagar i Visby med ett mycket bra landslagsläger styrde jag igår eftermiddag kosan till Umeå och möte med Umeå FC:s sponsorer och företrädare för föreningen och för Västerbottens Fotbollförbund.

Vi passade utöver samtal om svensk fotboll på att se matchen i Superettan, en bra och välspelad match, där bortlaget Ängelholm slog tillbaka värdarna Umeå FC med 3-1. Ett par enkla mål gjorde det lite lättare än nödvändigt för bortalaget denna lite kylslagna kväll i Västerbotten.

Tack för fint värdskap i Umeå alla fotbollsvänner som jag träffade igår kväll.
Ikväll är det föreläsning på Statt i Hässleholm och nya föreningskontakter… Kul!

Den 27 april skrev jag nedanstående i min blogg och anledningen till att jag på nytt upprepar det är att TV4 Sporten, tydligen, fortsätter sitt märkliga resonemang kring Svenska Fotbollförbundet och Svenska Spel. Det som gällde för en månad sedan gäller även idag…:

Vi, Svenska Fotbollförbundet, har haft ett fantastiskt fruktbart samarbete i 75 år med Svenska Spel som utan tvekan är svensk fotbolls bästa vän. Detta har bidragit till en positiv utveckling för hela fotbollidrotten i Sverige under många år.
Jag har som nyvald ordförande läst hela avtalet och det råder ingen som helst tvekan. Det finns bara ett företag i spelbranschen som har en exklusiv rätt att vara sponsor till idrotten fotboll och det är Svenska Spel.
Detta gäller för de 3.291 föreningar som har valt att vara medlemmar i Svenska Fotbollförbundet och det gäller alla dess lag, inte bara representationslagen. Det gäller således också för grabbens P 99-lag i IK Oddevold…
Dessutom är det ju, enligt lotteriinspektionen, olagligt och vi kan, självklart inte, acceptera att våra medlemmar, medvetet, begår olagligheter.

TV4 Sportens häpnadsväckande påståenden om att vi för föreningarna bakom ljuset fortsatte igår och det är lika galet idag som för en månad sedan.

Vid halvtvå igår när jag reste till Umeå fick jag mail med information om att jag skulle höra av mig innan kl 18.00, några timmar senare, om jag ville kommentera. Förra gången bandades jag i minst 10 minuter och det kom i inslaget med sju sekunder och en kommentar om jag inte ville kommentera. Ridå!! Och igår noll framförhållning. Jag tycker att agerandet saknar rimlig journalistisk respekt för svensk fotboll och dess föreningar.

Jag har varit runt och träffat massor av föreningar både före och efter årsmötet, ingen har hittills framfört någon kritik vid dessa möten eller ställt några frågor kring detta.
De inkomster vi får bidrar till att vi på alla nivåer kan utveckla svensk fotboll och i denna del är avtalet med Svenska Spel en nyckelfaktor.

En paradox är att vi i andra sammanhang sitter tillsammans Svenska Fotbollförbundet, Svenska Spel och TV4 och pratar om framtida fruktbart samarbete. En av dessa aktörer smutskastar nu de båda andra aktörerna. Hur kan detta bidra till ett framtida fruktbart samarbete?
Jag och många fotbollsföreträdare skulle gärna vilja ha ett svar på den frågan från företrädare för TV4 och det ganska snart…

Karl-Erik