Anmälan av Mjällbytränare behandlad

Svenska Fotbollförbundets Tävlingsutskott (TU) har vid sammanträde den 13 juni 2000 bland annat behandlat anmälan av tränaren Hans Larsson, Mjällby AIF, och spelaren Hasan Resulovic, Västerås SK FK. Båda är anmälda för olämpligt uppträdande efter matchen mellan Västerås SK FK och Mjällby AIF den 21 maj 2000.

TU konstaterar att det i samband med matchen mellan Västerås SK FK och Mjällby AIF den 21 maj 2000 har uppstått ordväxling mellan tränare Hans Larsson, Mjällby AIF, och spelare Hasan Resulovic, Västerås SK FK.

Det är klarlagt att Hans Larsson har använt tillmälen där hudfärg använts i förnedrande syfte. Hasan Resulovic har använt invektiv som förnedrande omdöme om Hans Larsson.

Hans Larsson får i sin ledarroll anses bära ett större ansvar för situationen. Han har dessutom amvänt tillmälen som är mer värdeladdade.

Tävlingsutskottet har beslutat att ålägga Hans Larsson böter om 1.000 kronor och att ålägga Hasan Resulovic tillrättavisning. Besluten var enhälliga. Följande TU-ledamöter deltog i besluten: Sune Hellströmer, Göran Nilsson, Dag Wikman samt Per Ågren.

Besluten fattades i enlighet med RFs stadgar, 14 kap, 2§:7.

Besluten kan överklagas till Riksidrottsnämnden.