Årets Fair Play-kompisar

Wiktoria Högberg och Pierre Sörensen - så heter årets Fair Play-kompisar i svensk fotboll!
Sedan några år tillbaka arrangerar Svenska Fotbollförbundet och Snickers en tävling om vilka som är bästa Fair Play-kompisar. Tävlingen är öppen för alla ungdomsspelare i åldrarna 11-14 år. Det är föreningarna som anmäler spelare som man tycker lever upp till begreppet "bästa lagkompis".

Det handlar alltså om att propagera för Fair Play, kamratskap och laganda. Priset ligger också i linje med detta: Fair Play-kompisarna får vara med och bära in FIFA:s Fair Play-flagga vid en A-landskamp.

I år handlar det om att delta i ceremonin före den avslutande VM-kvalmatchen mellan Sverige och Azerbajdzjan, som spelas på Råsunda Stadion den 7 oktober.

Det är alltså Wiktoria Högberg och Pierre Sörensen som får göra detta. Wiktoria är 11 år och kommer från Rävåsens IK i Värmland. Pierre är snart 12 år och kommer från Edsbruks IF i norra Småland.