Inför årsmötet: Licensnämd föreslås

Svenska Fotbollförbundet håller sitt 98:e årsmöte på lördagen på Norra Latin i Stockholm, med start kl 13.00. Till Förbundsstyrelsen föreslås nyval av förre allsvenske skyttekungen Mats Aronsson, numera ordförande i Stockholms Fotbollförbund. Aronsson föreslås ersätta avgående Stefan Brandberg från Västerås.

Lars-Åke Lagrell föreslås för omval, vilket innebär att Lagrell går in på sitt 12:e år som ordförande i Sveriges största specialidrottsförbund. De på förhand större konstitutionella förändringar som årsmötet ska besluta om är införandet av en Licensnämnd och en Appellationsnämnd.

Licensnämndens uppgift: att besluta om elitlicenser för Allsvenskan och Superettan dessutom att vara beslutsinstans för Agentlicenser för spelaragenter samt så småningom vara beslutsorgan även för UEFA:s klubblicens då den införs i UEFA:s klubbtävlingar 2004/05.
Som ordförande i nämnden föreslås Khennet Tallinger (Hässleholm) och som ledamöter Tord Andersson (Sölvesborg), Anders Beck-Friis (Stockholm), Anders Lundberg (Göteborg) och Hans Orrenius (Motala).

Appellationsnämnden blir det organ dit föreningarna kan överklaga Licensnämndens beslut. Till ordförande här föreslås Ove Lindh (Göteborg) och som ledamöter Thore Hallbäck (Stockholm) och Christer Ljungsten (Malmö).