Ledarpris till Marika Domanski Lyfors

Damlandslagets förbundskaptenen Marika Domanski Lyfors har utsetts till Arbetsgivaralliansens ledarskapsstipendiat för 2002, och under torsdagen tar hon emot utmärkelsen och prissumman på 15.000 kronor vid arbetsgivarorganisationens årsstämma i Stockholm.

- Jag blev jätteglad när jag fick reda på det. Det är en stor ära för mig att få ta emot det här priset, förklarar Marika.

Motiveringen till att just Domanski Lyfors får årets pris är att damkaptenen i sitt arbete med landslaget lagt stor vikt vid samarbete och delegerat ansvar i ledarteamet. Och Marika själv vill gärna trycka på att det är många som ligger bakom att priset i år går till henne.

- Det känns som ett pris för hela teamet runt damlandslaget. Både spelare och ledare är delaktiga i det här och det känns verkligen roligt.

Sedan Marika Domanski Lyfors tillträdde som förbundskapten den 1 september 1996 har damlandslaget i fotboll deltagit i samtliga slutspel och nått stora framgångar: semifinal i EM 1997, kvartsfinal i VM 1999 samt OS 2000 och silvermedalj i EM 2001.

Arbetsgivaralliansens ledarskapsstipendium är på 15.000 kronor och delas ut till kvinnliga ledare. Tidigare stipendiater är: VictoriaAkademin (1995), Solveig Ternström (1996), Sofia Modigh (1997), Christina Odenberg (1998), Barbro Dahlbom-Hall (1999), Birgitta Notlöf (2000) och Eva Önnesjö (2001).