F19-EM: Danmark klara för semifinal

Danmark är klara för semifinalspel genom sin andra seger i EM-slutspelet, denna gång besegrades England med 2-1.

Danmark hade missat en uppsjö av chanser innan Dorte Gauhl Petersen utnyttjade en miss av den engelska mittbacken Jes Wright och kom igenom i mitten fri med Tori-Anne Wayne i målet. Englands bästa chans i första halvlek var en frispark som Katy Ward sköt tätt över ribban.
- Vi kom igång dåligt i båda halvlekarna. Där avgjorde Danmark, konstaterade Englands förbundskapten Maureen Marley.
- Större delen av andra halvlek spelade vi bra och kunde svara mot Danmarks aggressiva spel. I första betedde sig våra spelare inte som ett lag.

Per Rud, Maureens danske kollega, tycker att England bjöd på mycket bra motstånd.
- Nu är Danmark klart för semifinal, men jag är rädd för att vi inte klarar oss mycket längre eftersom endast 16 spelare återstår i truppen på grund av skadorna i den första matchen. Skönt att ha semifinalbiljetten klar - för att inte tala om platsen i VM-slutspelet i Kanada. Vi möter Norge i sista gruppspelsmatchen. Norskorna har blivit bättre under turneringens gång.
Johanna Rasmussen ökade till 2-0 när hon drog till direkt på volley efter ett inlägg från Marie Herping Stentoft i 65:e min.
Faye Dunn avslutade en kontring iscensatt av Alex Scott med att reducera till 1-2 tre minuter senare. Det gav matchen ytterligare nerv under den återstående speltiden. Inte konstigt att domare Ann Hänninen fick dela ut en tredje varning till Danmark. Kvitteringen hängde i luften när Englands Ellen Maggs kom fri rakt framifrån, men den danska målvakten Susanne Boel Graversen klarade.