F19-EM: Frankrike i final

Frankrike besegrade Danmark med 1-0 (1-0) i den andra semifinalen i Landskrona. Claire Morel gjorde målet efter 35 minuter och toppar EM-slutspelets skytteliga på 4 mål.

Matchen bjöd inte på många målchanser. Bästa lagdel var det franska försvaret, en trebackslinje med djup.
Danmark började med att pressa högt och det dröjde en kvart innan Frankrike fann sitt eget spel. Sedan var dock fransyskorna först på bollarna och visade ett högre tempo och ännu sörkare passningsspel än danskorna.
Frankrike hade bara ett bra skott innan Claire Morel på väg ut ur straffområdet vände och sköt i Susanne Boel Graversens bortre kryss. Marie Claude Helm sköt utanför när tio minuter återstod.
Danmarks bästa målchans var Dorte Gauhls Petersens skott utanför i 58:e minuten när det franska försvaret för en gångs skull hamnade under press. I de snabba Laura Georges och Phélie Meillereux har Frankrike EM:s mest kompletta mittförsvarare.
Förbundskapten Bruno Bini:
- Många av våra spelare överträffade sig själva i den här matchen. De var verkligen koncentrerade, vilket man inte kan säga de var när vi mötte Tyskland i gruppspelet. Spelarna grät när de såg videon och de billiga målen vi släppte in i den matchen.
Danmarks förbundskapten Per Rud:
- Frankrike var det bästa laget. Jag trodde vi skulle ha en chans genom att hålla bollen inom laget, men det var svårt i blåsten. Vi kunde inte spela bollar över deras backlinje. Det blev dessutom inget utrymme på mittfältet. Skadorna från tidigare matcher hade också effekt i en så här tuff match. Nu blir det två veckors ledigt innan vi samlas igen för att att ta sikte på VM-slutspelet i Kanada.
Semifinal 2
10/5 Lansdskrona IP
Danmark-Frankrike 0-1 (0-1)
Målskyttar
: 0-1 Claire Morel (35).
Danmark: Susanne Boel Graversen - Malene Olsen, Louise Kousgaard Pedersen, Kristina Boldt, Trine Boman Jensen (Anette Sörensen 81) - Cecilie Vedel Pedersen (Mette Bulow 70), Ditte Larsen, Johanna Rasmussen - Marie Herping Stentoft, Dorte Gauhl Petersen (Cecilie Fähnrich Frandsen 63).
Frankrike: Geraldine Marty - Sandrine Dusang (Faustine Roux 85), Laura Georges, Ophélie Meilleroux - Marie Claude Herem, Camille Abily, Elodie Ramos, Zoé Avner, Ludvine Diguelman - Claire Morel (Amelie Coquet 89), Sandrine Rouquet (Lila Traika 87).
Publik: 371
Domare: Sabrina Rinaldi, Italien.
Varning: Camille Abily, Frankrike.