F19-EM: Frankrike klara för semifinal

Det var fransk glädje efter det att slutsignalen gått i den sista gruppspelsmatchen. Inte att undra på då de tagit sig till semifinal i årets EM. Detta efter att ha besegrat Spanien med 2-1 (1-0).

Ett rättvist resultat där Frankrike länge fick styra spelet. Ledningsmålet föll efter det att Spaniens målvakt Maria José Pons Gomes kolliderat med sin försvarare Iraia Iturregui Sustatxa så att Elodie Ramos enkelt kunde slå bollen i mål. Efter det att fransyskorna även gjort 2-0 så gled initiativet mer över till Spanien.
När Spanien reducerade till 2-1 i den 80:e minuten genom Saray Garcia Garcia så blev det ett nervöst och stressat franskt lag de sista tio minuterna. Kvitteringen var inte heller långt borta.
- Vår första halvlek var inte bra och Frankrikes ledningsmål var en gåva från oss, säger Ignacio Quereda Lavina, Spaniens förbundskapten och fortsätter
- När vi väl började spela bra så var det för sent.
Frankrikes förbundskapten var mycket nöjd och glad med den här segern.
- Tiden gick väldigt långsamt efter det att vi gjorde 2-0. Vi hade två mål inför den här turneringen, det första var att kvalificera oss till VM i Kanada och det andra är att vinna EM, säger Bruno Bini.