F19-EM: Historisk seger för England

England överraskade stort i EM-slutspelet med att vinna över Norge med 3-1 (1-1) i Höganäs. Det var första gången någonsin England besegrat Norge på damsidan.

England tog ledningen efter bara 4 minuter när Michelle Mickmott höll sig framme på en retur från Norges målvakt Silje Vesterbekkmo. Den snabba yttermittfältaren Alex Scott hade frestat henne med ett skott från högerkanten.
- Efter kvitteringen trodde jag att vi var inne i matchen igen, men England var överraskande bra. Jag har inga ursäkter för förlusten, säger Norges förbundskapten Jarl Torske.
Silje Kopke de Fonseca sköt 1-1 på ett praktfullt skott i krysset efter inlägg från Lise-Marie Woods på andra kanten. Det målet överträffades dock av Englands back Shelly Cox som sköt 2-1 på en frispark från 25 meter via ribban.
Norge lyckades inte återerövra initiativet och 3-1-målet för England efter 63 minuter fastställde slutresultatet. Åter kom uppspelet på Englands högerkant. Ellen Maggs, en mycket löpstark anfallare som inte så litet påminner om Michael Owen skickade in bollen till Kelly McDougall som sände bollen i nät.
Norge startade med en 4-5-1-uppställning, men i andra halvlek fick Reidun Nilsson sällskap i anfallet. Uppspelen saknade dock precision. F19-landslaget spelade inte "typiskt norskt".
- Norge har inget försprång längre. Vi visste att England har några individuellt starka spelare, men de har kommit långt med sitt lagspel. Vi själva jobbar med att utveckla spelarnas individuella fördigheter, förklarar Jarl Torske.
Grupp B
3/5 Julivallen, Höganäs
Norge - England 1-3 (1-1)
Målskyttar:
0-1 Michelle Mickmott (4), 1-1 Silje Kopke da Fonseca (38), 1-2 Shelly Cox (52), 1-3 Kellly McDougall (63).
Norge: Silje Vesterbekkmo - Stine Marie Sörlie, Silje Kopke da Fonseca, Elin Sola, Solveig Midttun - Marit Lyngroth, Guro Knutseb, Marthe Braavold Johansen (Sissel Strand 60), Lene Espedal, Lise-Marie Woods (Ann Mareielle Storvold 60) - Reidun Nilsen.
England: Toni-Anne Wayne - Leanne Champ, Jessica-Emily Wright, Laura Basset, Shelly Cox - Alex Scott, Emely Westwood (Sophie Krivinskas 58), Kelly McDougall, Michelle Hickmott (Kim Holden 78) - Katy Ward (Jodie McGuckin 88), Ellen Maggs.
Publik: 1.232
Domare: Sabrine Rinaldi, Italien.
Varningar: Reidun Nilsen, Norge, Leanne Champ, England.