F19-EM: Knapp seger för Norge över Schweiz

Norge fick nöja sig med en 2-1-seger över Schweiz i grupp B. Halvtidsledningen på 2-0 såg ut att kunna ökas i andra halvlek, men Schweiz har överraskat med bra spel i EM-slutspelet.

Laget har haft ett tuffare utgångsläge än konkurrenterna. På grund av sin låga ranking har Schweiz måst spela tre kvalomgångar, medan favoriterna gått in senare i turneringen.
Norge startade som vanligt starkt och tog ledningen efter 9 minuter när Marit Lyngroth rundade sin back på högerkanten och skickade in bollen till Reidun Nilsen som gjorde 1-0.
Ett mönsteranfall på högerkanten i andra halvlek avslutade Lyngroth med en nick som gav 2-0 efter att Nilsens skott studsat i ribban.
Schweiz var dock inget slaget lag och lyckades stoppa upp de norska anfallen i andra halvlek. Norge försökte komma runt på kanterna. I mitten var Nadine Schär en klippa med starkt huvudspel.
Schweiz reducering dröjde till 4 minuter före full tid när Corina Theiler slog på ett överraskande långskott. Schweiz sista stora chans kom efter en hörna när Isabella Osterwalder vräkte på ett långskott som gick tätt utanför.