F19-EM: Schweiz från 0-2 till seger

Schweiz vände två gånger underläge mot England i B-gruppens sista omgång mot Schweiz i Kävlinge. Inte mindre 1.883 på Högalids läktare bidrog med god stämning till att sätta nytt publikrekord. De belönades med inte mindre än sju mål. Fyra för Schweiz och tre för England, som trots förlusten knep en semifinalplats och får spela mot Tyskland.

Englands mål var dock vackrast, såsom Kelly MacDougalls frispark in till Faye Dunn som gick upp och nickade in 1-0. Katy Wards 2-0 6 minuter senare efter inspel från andra kanten av Alex Scott var också ett skolexempel. Katys 3-2 i krysset i 38:e minuten efter en djupledspassning drog ner jubel.
Dessförinnan hade Englands försvar bjudit på några riktiga tavlor. Nicole Gassmann reducerade efter en djupledspassning till 2-1 och målvakten Toni-Anne Wayne slarvade med en passning som snappades upp av Nicole och vidarebefordrades i mål till 2-2 av Corina Theiler.
Schweiz pressade i andra halvlek. Corinne Yorston fällde Sylvia Hugli efter 61 minuter och Corinne utjämnade till 3-3 på den efterföljande straffen. Det såg då inte ut att bli fler mål. Englands mittback Leanne Champ blev dock av med bollen till Nicole Theiler som gjorde sitt andra mål i 89:e minuten.
Det innebar att tre lag slutade på tre poäng i gruppen. För att skilja dem åt räknades deras resultat mot det fjärde laget, dvs Danmark, bort. Därvid slutade England tvåa på ett plusmål före Schweiz plus minus noll i målskillnad samt Norge minus ett.
Schweiz förbundskapten Béatrice von Siebenthal borde ha varit glad över segern mot England, men det var hon inte.
- Målskyttet lossnade först i den här matchen. Vi var alltså ett mål från att gå till semifinal - och VM-slutspel. Det känns bittert.
Englands Maurenn Marley erkände oförbehållsamt att Schweiz var det bättre laget i den här matchen.
- I synnerhet i andra halvlek. Vi försökte hålla bollen inom laget, men det blev en hel del nerver när marginalerna var så knappa.

Grupp B

6/5 Högalids IP, Kävlinge
England - Schweiz 3-4 (3-2)
Målskyttar:
1-0 Faye Dunn (7), 2-0 Katy Ward (13), 2-1 Nicole Gassmann (21), 2-2 Corina Theiler (26), 3-2 Katy Ward (38), 3-3 Corina Theiler (61, straff), 3-4 Nicole Gassmann (89).
England: Toni-Anne Wayne - Leanne Champ, Jessica-Emily Wright, Laura Basset, Corinne Yorston - Alex Scott (Kim Holden 70), Faye Dunn, Kelly McDougall, Shelly Cox (Michelle Hickmott 57) - Katy Ward, Ellen Maggs.
Schweiz: Janine Chamot - Stephanie Stotz, Nadine Schär, Noémie Beney (Rahel Grand 73), Franziska Schärer - Daniela Soltermann (Sylvia Hugli 57), Lara Dickenmann, Isabella Osterwalder, Selina Zumbuhl (Martina Moser 73) - Nicole Gassmann, Corina Theiler.
Publik: 1.883.
Domare: Alexandra Ihringova, Slovakien.
Varning: Lara Dickenmann, Schweiz.