F19-EM: Slutspelat för Sverige

Sveriges F19-landslag missade att gå vidare från gruppspelet genom att notera sin tredje match utan att göra mål. Tyskland gjorde matchens enda mål i den 20:e minuten, och vann gruppen på maximala 9 poäng. Den andra semifinalplatsen tog Frankrike, som blev tvåa i gruppen efter seger mot Spanien.

Förbundskapten Anna Signeul kommenterar:
- Jag är otroligt besviken över att det gick så här. Det känns inte bra att bara tala om att marginalerna inte var på vår sida. Det var nästan löjligt när till och med på den tyska bänken skrattade man över vår oförmåga att göra mål.
- I andra halvlek fick vi tryck på Tyskland, men det knöt sig i målskyttet. Lotta Schelins skott i stolpen och ut samt Ana Hedströms jätteskott tätt utanför i slutsekunderna var våra bästa chanser att spräcka nollan. Det känns tråkigt att vi inte kunnat leva upp till både våra egna och andras förväntningar, inte minst arrangörerna på de olika orterna vi varit. Jag har aldrig haft så många forwards i en landslagstrupp som nu, och därför är det minst sagt ironiskt att vi på tre matcher inte gjort ett enda mål. De här tjejerna kommer så klart aldrig att glömma besvikelsen och kanske är det en erfarenhet som får något gott med sig inför framtiden. Inte ens vuxna klarar ofta att vända negativa trender som den när vi förlorade mot Spanien i slutsekunden. Det satt nog kvar längre än någon velat erkänna.

Grupp A
6/5 Ängelholms IP
Sverige- Tyskland 0-1 (0-1)
0-1 Anja Mittag (20).
Sverige: Hedvig Lindahl - Sara Lindén, Maria Nilsson, Yolanda Odenyo, Nera Smaijic - Lotta Schelin, Nilla Fischer, Anna Paulson, Maria Westerblad (Anna Mörstam 46) - Emma Lindqvist, Josefine Öqvist (Hodan Siid-Ahmed 78).
Varning Sverige: Smaijic.
Tyskland: Miriam Elling - Finni Derda, Susanne Kasperczyk (Sara Gunther 61), Christina Krüger, Alexandra Stegmann - Annelie Rendel, Viola Odebrecht, Anne Sabel, Isabelle Bachor (Andrea Richter 50)- Anja Mittag (Stefanie Weichelt 46), Barbara Muller.
Gula kort: Finni Derda, Christina Kruger, Viola Oerbrecht.

Domare
: Sabrina Rinaldi, Italien.
Publik: 752.