F19-EM: Tyskland i final

Tyskland är klart för final i F19-EM, men den väntade segern mot England blev knappare än väntat, bara 1-0 efter ett straffmål i den 29:e minuten.

Tysklands förbundskapten Silvia Neid var hård i kritiken över sina spelare.
- England var det bättre laget. Jag är inte alls nöjd med mina spelares insats. Vi måste spela mycket, mycket bättre i finalen.
England hade kraftig medvind i första halvlek och Emily Westwood sköt många långskott som fick extra fart. Den bästa chansen blev dock Ellen Maggs volley som dök litet för sent bakom tyska målvakten Miriam Elling.
Tysklands första målchans blev också upphov till straffen. Annelie Brendel blev omkulldragen av engelska målvakten Tori-Ann Wayne. Anne Sabel sköt straffen säkert i mål.
- Den här matchen spelade vårt lag mera koncentrerat. Vi visste ju att Tyskland var en svårare motståndare än Schweiz, som vi släppte in fyra mål mot. Nu ser vi fram emot VM i Kanada med större tillförsikt, sade Englands förbundskapten Maurenn Marley.

Semifinal 1
10/5 Landskrona IP
Tyskland -England 1-0 ( 1-0)
Målskytt:
1-0 Anne Sabel (29, straff).
Tyskland: Miriam Elling - Klaudia Kierner, Susanne Kasperczyk, Sara Günther, Alexandra Stegmann - Annelie Brendel (Isabelle Bachor 58), Christina Krüger (Viola Odebrecht 46), Anne Sabel, Andrea Richter - Barbara Müller, Anja Mittag (Stefanie Weichelt 58).
England: Toni-Anne Wayne - Leanne Champ, Jessica-Emily Anne Wright, Laura Basset, Corinne Yorston - Alex Scott (Kim Holden 83), Shelly Cox, Emily Westwood, Michelle Hickmott - Ellen Maggs, Katy Ward (Faye Dunn 62).
Publik: 312.
Domare: Ann Hänninen, Finland.
Varningar: Anja Mittag, Anne Sabel, Tyskland, Corrine Yorston, England.