F19-EM: Tyskland klart för semifinal

Tyskland är klart för semifinal genom att segern över Spanien med 2-0 (1-0) i Staffanstorp, detta tack vare att Frankrike och Sverige senare spelade oavgjort. Tyskland är härmed också klart för VM-slutspelet i Kanada.

Det dröjde dock till tre minuter före slut innan tyskorna kunde andas ut. Spanien, Sveriges besegrare i inledningsmatchen, bjöd mycket tappert motstånd, men saknade den tyska genombrottskraften. Även efter Annelie Brendels ledningsmål för Tyskland i den 16:e minuten dominerade Spanien bollinnehavet, men spelväxlingarna var för långsamma och de tyska backarna för långa för att släppa några höjdbollar bakom sig.
De bästa anfallsförsöken i matchen var de tyska inläggen. Isabelle Bachor stormade fram på vänsterkanten och slog inlägget som Annelie Bendel mötte klockrent med pannan vid bortre stolpen. Anja Mittag tvingade spanska målvakten Maria José Pons Gomez till en fotparad ute vid straffpunkten ett par minuter före halvtid.
- Mina spelare var mycket trötta efter Frankrike-matchen som kostade mycket energi. Vår backlinje är egentligen den enda lagdelen jag är belåten med, sade Tysklands förbundskapten Silvia Neid.
En av dessa var Christina Krüger, matchens bästa huvudspelare.
Känns det ändå inte som att semifinalplatsen är klar?
- Nej vi har kvar att möta Sverige. Det brukar alltid bli tuffa matcher.
Grupp A
4/5 Staffansvallen, Staffanstorp
Spanien - Tyskland 0-2 (0-2)
Målskyttar: 0-1 Annelie Brendel (16), 0-2 Viola Odebrecht (87).
Spanien: Maria José Gomez Pons - Evelyn Santos Sanchez, Noelia Carrillo Porras (Meliza Nocolau 10), Julia Omos, Saioa Gonzales Villegas - Irata Iturregui Sustatxa, Margalida Mas Flaquer (Gunitze el Ama Espinosa 63), Maite Lizaso Campos, Saray Garcia Garcia - Erika Vazquez Morales, Maria-José Perez Gonzalez (Priscila Borja Moreno 67).
Gult kort: Julia Omos.
Tyskland: Miriam Elling - Claudia Kierner, Susanne Kasperczyk, Chritina Kruger, Alexandra Stegmann - Annelie Rendel, Vila Odebrecht, Anne Sabel (Finni Derda 51), Isaelle Bachor (Andrea Richter 75) - Anja Mittag (Aferdita Kamera 75), Barbara Müller.
Publik: 250.
Domare: Alexandra Ihringova, Slovakien.
Varning: Julia Omos, Spanien.