F19-EM: Tyskland vann premiären

Tyskland vann över Frankrike med 3-2 (1-2) i F19-EM:s första match i Helsingborg. Barbara Müller gjorde alla de tre tyska målen, Claire Morel de båda franska.

Frankrike dominerade matchens första 20 minuter, men Tyskland gjorde första målet. Genomgående gjorde det lag som låg på försvar nästa mål. Frankrike bjöd på den mest tekniska fotbollen med några av de bästa individulisterna på plan - yttermittfältaren Elodie Ramos samt innermittfältaren Camille Abily.
Viola Oberbrecht spelade dock fram Barbara Müller till det första målet efter 20 minuters spel. Kvitteringen följde en kvart senare av Claire Morel, en genombrottsstark anfallare, efter en frispark. Morel gav sedan Frankrike ledningen 4 minuter före halvtid. Camille Abily räddade kvar bollen i anfallet och Morel utmanade den tyska mittbacken Alexandra Stegmann innan hon distinkt satte bollen i krysset.
- Vi var mycket nervösa i början av matchen, men efter att ha ändrat litet i försvarsspelet i andra halvlek blev det mycket säkrare, kommenterar Tysklands förbundskapten Silvia Neid.
Frankrikes anfall lämnade emellertid stora luckor. Barbara Müller fick friläge för 2-2 och rundade Geraldine Marty i målet. Segermålet liknade det förra. Müller lobbade in 3-2.
- Det var värdefullt att få se de här spelarna i aktion inför kommande möten, sade Sveriges förbundskapten Anna Signeul innan hon ilade till genomgången med sina spelare inför den efterföljande matchen mot Spanien.
Grupp A
2 maj, Olympia, Helsingborg
Frankrike-Tyskland 2-3 (1-2)
Målskyttar:
0-1 (20) Barbara Müller, 1-1 (36) Claire Morel, 2-1 (41) Claire Morel, 2-2 (56) Barbara Müller, 2-3 (69) Barbara Müller.
Frankrike: Geraldine Marty - Anne-Laure Casseleux (Sandrine Dusang 46), Laura Georges, Zoé Avner, Camille Abily, Elodie Ramos, Ophélie Meilleroux, Sandrine Rouquet (Lila Traikia 73), Ludivine Diguelman, Marie Claude Herlem, Claire Morel.
Tyskland: Miriam Elling - Alexandra Stegmann, Claudia Kierner, Susanne Kasperczyk, Sarah Günther (Christina Krüger 83), Viola Odebrecht, Annelie Brendel (Andrea Richter 58), Anne Sabel, Anja Mittag (Aferdita Kameraj), Barbara Müller.
Publik: 1.046.
Domare: Anri Hänninen, Finland.
Varning: Isabelle Bachor, Tyskland.