Svensk fotboll står enig bakom Lennart Johanssons kampanj

Svensk fotboll stödjer Lennart Johanssons kandidatur inför ordförandevalet i samband med UEFA:s kongress i Dusseldorf den 26 januari 2007.
Lennart Johanssons kampanjfolder.Vid sommarens ordförandekonferens i Berlin, där representanter för våra 24 distrikt, elitklubbarna på herr och damsidan samt Förbundsstyrelsen deltog, meddelade Lennart Johansson vid sitt anförande varför han vill sitta kvar ytterligare en period som UEFA-ordförande.
SvFF:s ordförande Lars-Åke Lagrell meddelade efter Johanssons framförande att SvFF fullt ut skulle stödja Lennart Johanssons kandidatur och att man skulle skicka in ett brev till UEFA efter VM där man uttalade sitt stöd och nominerade Lennart Johansson till ordförandeposten. Det brevet skickades den 3 juli.
Ordförandekonferensen uttalade sitt stöd för Lennart Johansson och SvFF:s ställningstagande.
SvFF har hittills haft en kostnad för kandidaturen och det är framtagandet av en informationsbroschyr där Lennart Johansson förklarar vad han vill åstadkomma med europeisk fotboll de närmaste fyra åren.
Riksidrottsförbundet anser det dessutom så viktigt, för att svensk idrott generellt ska hävda sig internationellt, att man avsatt särskilda medel för specialidrottsförbunden att söka för kandidaturer och andra internationella engagemang.
Lennart Johansson följer sin agenda som sittande UEFA-ordförande, för tillfället är han med och inviger Ukrainas nya lokaler (inom UEFA:s hat-trickprogram) och i december ska han inom sitt FIFA-uppdrag medverka vid VM i klubblag i Japan.
- För första gången har Lennart en motkandidat när det gäller ordförandeposten i UEFA i Frankrikes Michel Platini. Vi är övertygade om att det bästa alternativet för hela Europas fotboll - och definitivt för svensk fotboll - är om Lennart blir återvald. Den åsikten har vi svensk fotbolls stöd för via ordförandekonferensens i somras, säger SvFF:s ordförande Lars-Åke Lagrell.