Djurgårdsledare får årets Fair Play-pris

Riksidrottsförbundets och Svenska Sportjournalistförbundets Fair Play-pris för 2006 går till Djurgårdens IF Fotbolls ledare Kjell Frisk och Lars Sandberg för rådiga insatser som "mänskliga sköldar" under derbyt mellan Hammarby och Djurgården tidigare i år.
Så här glada var Kjell Frisk och Lasse Sandberg efter Djurgårdens senaste SM-guld. Nu har de tilldelats RF:s Fair Play-pris 2006.Juryns motivering:
"Med risk för egen skada agerade Djurgårdsledarna Kjell Frisk och Lars Sandberg mänskliga sköldar för att skydda motståndare och funktionärer i det avbrutna derbyt mellan Hammarby och Djurgården hösten 2006. Agerandet är en viktig symbolhandling för rent spel och mot huliganism."
Förutom äran får Djurgårdens IF Fotboll 50 000 kronor att använda till nya insatser för rent spel.
− Det var verkligen roligt och överraskande, säger Lasse Sandberg. Jag vet att Djurgården arbetar hårt för att förbättra säkerheten på arenorna och hoppas nu att prispengarna kan hjälpa oss med detta. För vår egen del är det självklart fantastiskt att få priset, framför allt då man ser vilka de tidigare pristagarna är.
Läs mer om Fair play-priset på Riksidrottsförundets webbplats.